Na našoj stranici koriste se digitalni kolačići (cookies). Korištenjem naše stranice, prihvataš da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača i uređaja.

Introduction » Slike Dan Johansson

Slike na platnu - Dan Johansson

 

Dan Johannson nije samo dizajner, već u slobodno vrijeme i zanatlija i strastveni turista. Inspiraciju crpi iz djetinjstva koje je proveo u južnom djelu Islanda. U svojim motivima se vraća u vrijeme, kada je kao četvorogodišnji dječak promatrao proces rada svog oca u kovačkoj radionici. Prisjeća se pucketanja drva u peći, žara topljenog željeza i zveckanja alata i oruđa. Dan Johannson želi svoje iskustvo uneti i u Vaš dom i oživjeti ljubav prema prirodi i poštovanje prema zanatima.

Slike Dana Johannsona Vam pružaju pogled u tipičnu radionicu u loft stilu sredinom 20. stoljeća. Ide o odlomcima i fragmentima uspomena, koje je dizajner iskoristio i preneo u modernu dobu. Kao što svaki materijal ima određene karakteristike, tako je i Dan u svoja djela  uvrstio raznolikost i kvalitetu . Rado kombinira materijale kao što su beton, koža, hrđa, kamen, razno drago kamenje, i druge prirodne materijale koji spajaju Vaš dom s prirodom.


Ispod branda Dan Johannson krije se originalnost, duh moderne dobi i ljepote koje nam pruža priroda. Svaka slika poziva na bijeg iz potrošačkog društva i nudi nam utočište u jednostavnosti. Otkrijte četiri elementa - vazduh, oganj, vodu, i zemlju. Dan se njima inspirira i u svojim djelima pokazuje neraskidivu vezu modernog čoveka i prirode.

Na njegovim slikama su ovekovečene priče sa njegovih putovanja. Prisjeća se ljepote šuma, šumskih potoka i najčistije prirode koja je postala njegov dom. Na svakoj slici Dana Johannsona se vidi i razvoj civilizacije koja se uvijek razvijala u skladu sa prirodom. Pronađite se u Danovim idejama i odaberite sliku koja će Vas očarati.


KM
KM
novo


normal price 71.99 KM

Cijena 59.39 KM

novo


normal price 71.99 KM

Cijena 59.39 KM

novo
novo


normal price 44.99 KM

Cijena 35.99 KM

novo


novo


novo
OWZkY